5 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусРумънците ще могат да отлагат плащания на вноски към банките за период...

Румънците ще могат да отлагат плащания на вноски към банките за период до девет месеца

Румънците ще имат право да отлагат плащания на вноски към банките за период до девет месеца, съобщава информационният сайт Зиаре.

Министърът на финансите Адриан Къчу съобщи, че в сряда, 27 юли, правителството е одобрило методологичните правила на нормативния акт, който дава тази възможност. Разпоредбите се отнасят както за физически, така и за юридически лица, засегнати от кризата, съобщава агенция Медиафакс.

Длъжниците трябва да представят на банката клетвена декларация, че през последните три месеца (преди искането за спиране на задълженията за плащане) са претърпели увеличение на средните месечни разходи с поне 25 процента заради увеличението на цените в контекста на настоящата криза в сравнение със същия период през 2021 г.

За юридическите лица се изисква клетвена декларация относно влошаване на средните месечни резултати през последните три месеца, в смисъл на намаляване с поне 25 процента в сравнение със същия период през 2021 г. В случай на длъжници, които нямат подобен отчетен период през 2021 г., тъй като са създадени преди по-малко от една година, анализът ще бъде извършен чрез позоваване на средните резултати от създаването им.

Източник: БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments