Русия ограничава пътуванията в чужбина на официални служители и депутати

0

Русия ограничава правото на официални лица и депутати да пътуват извън страната след поредица от скандали, свързани с техните почивки. Местните власти не могат официално да забранят на длъжностните лица да напускат страната, но много субекти имат „силна препоръка“ в това отношение, съобщи „Комерсант“.

По-специално Олег Кувшинников („Единна Русия“), губернатор на Вологодска област, „настоятелно посъветва“ депутатите и регионалните служители да се „въздържат от посещения в чужди държави“. Губернаторът на Уляновска област Алексей Руских (Комунистическа партия на Руската федерация) подписа заповед, с която препоръчва на местните служители да се „въздържат“ от пътувания в чужбина до издаването на специална заповед.

Ръководителят на фракцията на „Единна Русия“ в Тамбовската областна Дума Юрий Плужников „във връзка с настоящата военно-политическа ситуация в страната и в света“ препоръчва на членовете на партията да се въздържат от пътувания извън страната. В Мари-Ел има препоръка да не се пътува в чужбина, съобщиха от пресслужбата на „Комерсант“. Подобни „негласни“ забрани са въведени и в Чувашия и Северна Осетия, съобщиха източници на „Комерсант“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук