20.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоНа фокусРусия твърди, че е отблъснала 16 атаки от украинската контраофанзива

Русия твърди, че е отблъснала 16 атаки от украинската контраофанзива

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия полага максимални усилия да спре войските му на изток и на юг. Украйна няма да преговаря с Русия, докато войските на Москва са на украинска територия, заяви ръководителят на президентската администрация на Украйна Андрий Ермак.
„Дори да мислим за такива преговори, те ще са възможни, само след като руските войски напуснат нашата територия“, заяви Ермак пред медиите. Той призна, че контраофанзивата на силите на Киев „не се движи толкова бързо“, колкото се е очаквало, но увери, че западните съюзници на Киев не му оказват натиск по този въпрос.
Украинците трябва да разберат, че Русия разполага всички налични ресурси, за да спре настъплението на украинските войски в източната и южната част на страната, заяви украинският президент Володимир Зеленски. Във вечерното си видеообръщение, след като проведе съвещание с висши военни комантири, той каза:
„Трябва всички да разберем много ясно, възможно най-ясно, че руските сили в нашите южни и източни земи правят всичко по силите си да спрат нашите войски. Затова всеки хиляда метра, с които напредваме, всеки успех на всяка бойна бригада заслужава нашата благодарност“.
Украйна започна контраофанзива, за да си върне участъци от земя в Източна и Южна Украйна, превзети от руските сили. За последните 7 дни украинската армия е напреднала с 1 700 метра в направлението към Мелитопол. Генерал Олександър Тарнавски, командир на украинските сили на юг, каза след срещата, че неговите войски „систематично изместват врага от позициите му“.
В ежедневния си доклад министерството на отбраната на Русия заяви, че неговите сили са отблъснали 16 украински атаки на източния фронт, включително близо до отдавна оспорвания град Мариинка и в стратегическо село, в южните покрайнини на Бахмут.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments