15.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоПо светаРуски банки са предоставили на военнослужещите облекчения по кредити за 141 милиона...

Руски банки са предоставили на военнослужещите облекчения по кредити за 141 милиона долара през второто тримесечие

Руски банки са дали през второто тримесечие на военнослужещите или членовете на семействата им облекчения по общо 29 000 кредита на стойност 12,8 милиарда рубли (141 милиона долара), предаде Ройтерс, като се позова на Руската централна банка.

Миналата година депутатите въведоха закон, според който тези, които са призовани за военна служба, както и техните семейства, могат да кандидатстват за отсрочка за изплащане на заемите.

Между 21 септември 2022 г., денят, в който президентът Владимир Путин нареди частична мобилизация, засегнала повече от 300 000 мъже във връзка с инвазията в Украйна, и 30 юни 2023 г. ,общо 217 300 кредита на стойност 939 милиона долара са били преструктурирани. Централната банка се позова на данни на 44 от най-големите руски банки.

Схемата за облекчаване на заемите и нареждането банките да опростят целия дълг, ако войниците бъдат убити или осакатени, засилват натиска за напускане на останалите чуждестранни кредитори в Русия, като австрийската „Райфайзен банк интернешънъл“ и италианската „Уникредит“.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments