3.9 C
София
понеделник, декември 5, 2022
НачалоНа фокусРуското посолство обръща внимание на "грубия коментар" на Кирил Петков по адрес...

Руското посолство обръща внимание на „грубия коментар“ на Кирил Петков по адрес на Владимир Путин

От руското посолство в София съобщиха на своята „Фейсбук“ страница, че са обърнали внимание на „недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин“.

Посолството уточнява, че това е станало в контекста на казаното от Кирил Петков относно реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода „Турски поток“ в България.

По-рано днес стана ясно, че по време на срещата на премиера Кирил Петков с президента на Съединените щати Джо Байдън двамата са обсъдили случаите на корупция у нас, както и „Турски поток.

„Три милиарда от нашите пари, изхарчени за чужда тръба!“, посочи по този повод във „Фейсбук“ министър-председателят на България. Той написа още, че „Корупцията е един от инструментите за влияние на Путин в България“.

Руското посолство в София коментира, че вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на „Турски поток“ в България, те чували само – цитирам „безпочвени нападки“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments