11.7 C
София
сряда, септември 8, 2021
НачалоУ насР. Алибегов: Министър Кацаров има план за затваряне на бизнеси, но не...

Р. Алибегов: Министър Кацаров има план за затваряне на бизнеси, но не и за борба с пандемията

„Това е имитация на мерки срещу COVID-19“, каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в сутрешния блок на БТВ. „По заповед на министър Кацаров персоналът на заведенията трябва да бъде освободен. Това, че министри излизат и казват, че има икономически мерки – ние всички знаем, че няма такива. Няма и нищо общо с актуализацията на бюджета“, категоричен е Алибегов. По думите му единствената антикризисна мярка е затваряне и ограничаване на заведенията. Алибегов заяви, че Стойчо Кацаров е излъгал в ефир, когато е казал, че при затваряне на бизнеси ще се задейства механизъм за икономическа помощ.

„Единствената мярка, която даде ефект е локдаун за всички. Само заведенията – нали разбирате, че хората се струпват където си искат. Това никога не е давало ефект и няма и да даде“, смята Алибегов. По думите му са заложени 420 милиона лева помощ за бизнеса, а не само за заведенията. „Тези пари няма да стигнат“, категоричен е Алибегов. Относно варианта ресторантьорите да работят с ваксинирани клиенти, Алибегов коментира, че това може да се случи единствено когато „държавата си е свършила работата“. „Когато държавата си е свършила работата и ваксинираните са 60-70- 80%, тогава идва при нас и казва – ще работите само с ваксинирани клиенти“, посочи той.

Днес се очаква голям протест на засегнатите от затваряне бизнеси. Той започва в 14:30 пред Народното събрание в София. „Спираме с протестите или когато се изготвят икономически бизнеси, които бизнесът да приеме, или при отмяна на заповедта“, каза Алибегов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments