Р. Василев пусна запис: Петков се разбрал с Урсула за еврозоната, Асен Василев с посолствата за службите

0

За да се случи правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ, има договорки с Европейския съюз. Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък  се е разбрал с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, че България ще влезе в еврозоната и без да изпълнява критериите. А колегата му Асен Василев се договорил с „посолствата“ за имената на новите шефове на службите. – Това са част от нещата, които се чуват на записа, който бившият министър на спорта в кабинета „Петков“ Радостин Василев пусна пред журналисти днес.

Още вчера лидерът на ПП Кирил Петков обяви, че очаква такъв запис да се появи, но без да уточнява какво ще има в него, и с обяснението, че той е правен по кабинетите на политиците, на срещи на групи и със съдействието на тайните служби.

Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам, каза първо Василев. По-късно обаче той разказа, че наистина има запис, но на заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ от неделя. Подчерта, че то не било тайно, а се провело с поне 50 души онлайн (Виж още надолу.).

Ето какво каза още той на пресконференцията:

Аз и част от колегите напуснахме ИТН, защото мафията пробиваше. Това се оказа факт. Сега ИТН са едни 11 човека, които безропотно подкрепят ГЕРБ. 1 година по-късно сме пред подобна ситуация, в която е напът да се формира коалиция между ПП-ДБ и ГЕРБ. Не мога да подкрепя тази коалиция и ще напусна ПП. Това е предателство, каза той.

Във фейсбук Василев анонсира пресконференцията си, добавяйки: „Съд и затвор за Бойко Борисов и грабителите на България!“. Към него върви и видео, в което има отрязъци от записи като „Мишо Бирата“, кадри напомнящи за „Барселонагейт“ и снимките с кюлчета. Веднага се появиха спекулации дали той няма да опита да „разбие“ коалицията, търсейки недоволни от колаборацията с ГЕРБ.

Хората вече не искат да ходят на избори, защото тотално противоположни проекти, под някаква невероятна форма, а това е дълбоката държава – структури със съвсем различни идеи да се събират с конкретни цели. Десетки пъти сме говорили с Кирил Петков, че няма да влизаме в коалиция с ГЕРБ, а ние сега ще имаме министър-председател, ще се разпределят регулатори, областни управители и др. Г-н Петков и Денков ми казаха преди седмица, че нашето правителство на малцинството, „Няма да бъде антикорупционен и затова не ни трябват хора като теб, Радостине“, разказа той. Василев обясни, че преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува „против“ правителството и да напусне парламентарната група.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук