-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусСарафов за обвинените от Nexo: Това са едни от най-богатите българи в...

Сарафов за обвинените от Nexo: Това са едни от най-богатите българи в света

„Британската национална агенция по борба с престъпността ни съдейства най-активно. Водим преговори и с една от най-големите международни одиторски компании, която ще поканим да извърши цялостен одит на „Нексо“, каза за Нова тв директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

По негови думи обвинените от компанията са едни от най-богатите българи в света.

„Ще възложим финансов анализ на тази компания. Тя е една от най-големите световни компании, които се занимават с подобни разследвания. Те провеждат криминални разследвания и имат изключително богат опит“, каза още той.

„Това е сложна схема за всички и нищо не може да се обясни по елементарен начин. Това разследване ще продължи дълго време. Тук е необходимо установяването и проследяването на много сериозен финансов поток, на много сериозни проверки по отношения на ИТ технологиите“, допълни Сарафов и обясни, че в България няма конкретна регулация относно криптовалутите.

Той уточни, че няма конкретна регулация в нашата страна относно криптовалутите.

„Обвинени са 4-ма души, двама от които са в неизвестност. По всяка вероятност това са хора на ръководна позиция в компанията. Това са високоинтелигентни, изключително образовани и уважавани граждани на света. С усмивка мога да кажа, че човек трябва да се гордее, че тези хора са българи“, коментира Сарафов и обясни, че това „не са наркодилърите от Обеля“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments