САЩ и НАТО са готови да проведат нова среща с Русия

0

ТАСС/. Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен проведе телефонен разговор в петък с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, по време на който обсъди по-нататъшните стъпки в сътрудничеството с Руската федерация след заседанието на Съвета на Русия-НАТО, проведено на 12 януари. Както е посочено в петък в Държавния департамент, САЩ и НАТО са готови за нова среща с Руската федерация.„ Държавният секретар Антъни Блинкен разговаря днес с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, за да обсъди пътя напред след срещата на Съвета на НАТО-Русия на 12 януари.

Съединените щати и НАТО са готови да се срещат отново с Русия и са решени да продължат дипломатическия ангажимент и реципрочен диалог“, каза в писмено изявление Нед Прайс, ръководител на пресслужбата на американското външно министерство.

„Съединените щати и техните съюзници от НАТО са обединени в стремежа си към дипломатически път и призовават Русия да предприеме незабавни действия за деескалиране на продължаващата си агресия срещу Украйна“, се казва в документа.

Сн. ТАСС

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук