САЩ и Чехия се съгласиха да отговорят на „дестабилизиращите“ действия на Русия

0

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в телефонен разговор с чешкия премиер Андрей Бабиш изрази солидарността на Вашингтон с Прага и обяви готовността на Русия да отговори на руските „дестабилизиращи“ действия в европейска държава. Това съобщава ТАСС.

„Държавният секретар подчерта солидарността на САЩ с Чехия в смелия й отговор на подривните и смъртоносни действия на Русия на чешката земя. Държавният секретар Блинкен и министър-председателят Бабиш се съгласиха за необходимостта от по-нататъшно единство и решителност в отговор на дестабилизиращите действия на Русия “, заяви Държавният департамент на САЩ в прессъобщение, посочва Lenta.ru.

Пресслужбата също така заяви, че изключването на руската държавна корпорация „Росатом“ от изграждането на нов енергиен блок в атомната електроцентрала „Дуковани“ и значително намаляване на присъствието на руското разузнаване в Прага „повиши сигурността на чешката Република и НАТО. “

В края на април заместник-председателят на Руския съвет за сигурност Дмитрий Медведев изрази мнение, че Чехия е заложник на американската политика спрямо Москва.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук