4.7 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоНа фокусСАЩ обявиха маймунската шарка за извънредна здравна ситуация

САЩ обявиха маймунската шарка за извънредна здравна ситуация

Администрацията на американския президент Джо Байдън обяви маймунската шарка за извънредна ситуация в здравеопазването, съобщи Хавиер Бесера – министър на здравеопазването и хуманитарните въпроси, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Подготвени сме да реагираме на следващото ниво при справянето с този вирус, призоваваме всеки американец да се отнася сериозно към маймунската шарка и да поеме отговорност да ни помага да се справим с него, посочи министър Бесера.

Това решение, което се обмисляше от седмици, цели потенциално лечение на болестта по опростена процедура и улесняване на достъпа до ваксини, за които вече няма да е задължително да преминават пред обичайното федерално проучване.

Разпореждането ще позволи също правителството да е по-гъвкаво при разпределяне на ваксините, с които в момента разполага.

Въпреки че властите казаха, че около 1,6 милиона американци са изложени на риск да се заразят с маймунска шарка, САЩ разполагат само  с 550 000 дози ваксина.

На 23 юли Световната здравна организация обяви маймунската шарка за глобална извънредна ситуация за общественото здраве.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments