САЩ обявиха, че няма да приемат ядрения статут на КНДР

0

/ ТАСС /. САЩ активно преразглеждат политиката си към КНДР и не приемат и не трябва да приемат ядрения статус на Пхенян. Това заяви държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен в интервю за телевизионния канал ABC, което се излъчи в неделя.„Не приемаме и не трябва да приемаме ядрения статус на КНДР, но нека бъдем честни: това е труден проблем – каза той. – Предишни американски администрации, републиканска и демократична, се опитаха да разрешат проблема, но никой не успя. Ядрената програма стана по-опасна и се разви повече. Виждали сме различни подходи, включително принципа „да не правиш нищо за нищо“ или да се опитваш „да направиш всичко за всичко“, нищо от това не работи „, според Блинкен.

„Активно преразглеждаме, като се има предвид какво са правили предишните администрации. Ние работим в тясно сътрудничество с нашите съюзници и партньори, предимно с Южна Корея и Япония“, каза Блинкен.

„Позицията на американския президент Джо Байдън е, че най-добрият начин за постигане на пълна денуклеаризация на Корейския полуостров е чрез дипломатическа ангажираност с КНДР, с проверен подход, за да се постигне напредък в тази цел“, заяви държавният секретар .

Сн. ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук