-0.5 C
София
вторник, януари 31, 2023
НачалоНа фокусСАЩ ще изпратят делегация на високо равнище в Китай за затопляне на...

САЩ ще изпратят делегация на високо равнище в Китай за затопляне на отношенията

Правителството на САЩ ще изпрати делегация на високо равнище в Китай, за да изпълни обещанието на китайския лидер Си Цзинпин и президента на САЩ Джо Байдън за затопляне на отношенията, съобщи Франс прес.

Помощник-държавният секретар за Източна Азия и Тихия океан Даниел Критънбринк ще придружава директорката Съвета за национална сигурност за Китай и Тайван Лора Роyзънбъргър от 11 до 14 декември. Те ще посетят Китай, Южна Корея и Япония.

В Китай Критънбринк ще поеме щафетата от Джо Байдън след срещата му със Си Цзинпин в Бали в средата на ноември. Двамата лидери обещаха да „продължат отговорно да управляват конкуренцията“ между двете страни и да „проучат потенциални области на сътрудничество“, заяви Държавният департамент. Джо Байдън и Си Цзинпин обсъдиха спорни въпроси като бъдещето на Тайван, ограниченията на САЩ върху вноса на китайски технологични продукти и влиянието на Китай по света.

Даниел Критънбринк ще подготви и посещението на ръководителя на дипломацията Антъни Блинкън, насрочено за началото на 2023 г., което ще бъде първото посещение на виден американски дипломат в Китай от четири години насам.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments