Сертификатите за ваксинация ще бъдат валидни в ЕС от юни

0

Европейският сертификат за ваксинация срещу коронавирус от втората половина на юни ще бъде валиден в целия ЕС, заяви италианският премиер Марио Драги, приканвайки туристите да започнат да резервират пътувания до Апенините, съобщава РИА Новости.

„Време е да резервирате пътувания до Италия, очакваме ви да ви приветстваме отново“, каза Драги, откривайки пресконференция след виртуалната среща на министрите на туризма от Г-20.

За да се възстанови туризмът, каза той, са необходими ясни и прости правила, които да гарантират безопасността на пътуващите.

„Имаме национален“ зелен сертификат „, който ще позволи на хората да се местят от регион в регион и той ще бъде валиден до средата на май. От втората половина на юни ще бъде пуснат сертификатът за ваксинация на ЕС“, каза Драги.

Италианският премиер подчерта, че туризмът ще играе решаваща роля за възстановяването на страната, която е готова да приеме гости отново след принудителното временно затваряне. Той добави, че процесът на отмяна на ограничителните мерки в областта на туризма ще продължи и ще се ускори.

„Не се съмнявам, че туризмът в Италия ще се завърне и ще бъде дори по-силен от преди“, каза Драги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук