13.3 C
София
сряда, септември 8, 2021
НачалоЗдравословноСЗО: Пандемията от коронавирус далеч не е приключила

СЗО: Пандемията от коронавирус далеч не е приключила

Пандемията от коронавирус ще продължи още много дълго, въпросът в момента е колко скоро може да бъде отменена спешната ситуация в областта на здравеопазването. Това обяви във вторник Майкъл Райън, директор на Програмата за извънредни ситуации на Световната здравна организация (СЗО) в рамките на онлайн сесия с въпроси и отговори с потребители на социални медии, предава TACC.

„Очаквам вирусът да се предава за дълго време. Въпросът е колко дълго ще продължи извънредната ситуация в областта на здравеопазването. Това се определя от това колко хора страдат от болестта, колко хора са починали от вируса и до каква степен контролираме предаването му“. „Ако можем да се отървем от хоспитализации и смъртни случаи и ако можем да ограничим разпространението, тогава извънредната ситуация в здравеопазването може да бъде премахната. Но дали вирусът ще изчезне? Не. Това е реалност. Този вирус ще остане с нас“, категоричен бе Райън. В някои страни, отбеляза експертът, смятат, че извънредното положение е приключило. „Това обаче далеч не е така“, предупреди той.

От своя страна експертът на СЗО Мария ван Керхове също отбеляза, че пандемията далеч не е приключила. „Определено все още сме в разгара й. Разбира се, всички искаме това да приключи възможно най -скоро. Някои дори се държат така, сякаш е свършило. Но не е свършило“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments