-1.8 C
София
понеделник, януари 30, 2023
НачалоНа фокусСийка Милева: ОАЕ екстрадира Георги Попов по молба на главния прокурор

Сийка Милева: ОАЕ екстрадира Георги Попов по молба на главния прокурор

Васил Божков съобщи в социалната мрежа „Фейсбук“, че Георги Попов, един от най-приближените до бизнесмена, се връща по собствена воля днес в България. Пред bTV обаче говорителят на главния прокурор Сийка Милева заяви, че Обединените арабски емирства екстрадират Попов. „Още на 5 май тази година се получи писмо с особена важност от дирекция „Международно оперативно сътрудничество“ чрез Интерпол – Абу Даби. В това писмо се сочи, че съдебните власти на Обединените арабски емирства са допуснали екстрадиция на Георги Попов по молба на главния прокурор на република България“, посочва Милева.

„В изпратеното писмо е посочено още, че лицето е задържано и българските власти следва в 15-дневен срок да извършат фактическото приемане по изготвен за това план от Главна дирекция „Охрана“ при Министерство на правосъдието. Предложеният план за предаването на лицето беше приет и от властите на Обединените арабски емирства“, поясни още говорителят на главния прокурор. Тази сутрин обвиняемият Георги Попов е предаден на служители на Главна дирекция „Охрана“, на които е възложено да го придружават в полета от Дубай за България. На Попов е издаден временен паспорт. Той ще бъде конвоиран до арест на територията на страната, информира Сийка Милева.

Тя припомни, че Георги Попов е бил обявен за международно издирване във връзка с участието му в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков и с участието на длъжностни лица. Групата е била създадена с цел извършването на тежки умишлени престъпления – изнудване, принуда, подкупи на длъжностни лица, търговия с влияние и длъжностни престъпления.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments