Си Дзинпин говори за хаоса в световната икономика

0

Държавата по света вече преодолява икономическата криза, но е създадена пред редица пречки, като покачване на цените и проблемите с китайските вериги за доставка, каза президентът  Си Дзинпин  . Неговите изявления при откриването на Световния икономически форум се цитират от  РИА Новости  .

„Глобалната икономика излиза от кризата, но също така е изградена пред множество ограничения, глобални и вериги за доставяне на хаотични, цените на основните стоки продължават да растат“, каза той. Освен това ситуацията се влошава от рисковете от енергийна криза и ситуацията става все по-несигурна.

В същото време Си Дзинпин изрази увереност, че китайската икономика се справя с проблемите: успя да постигне възхода  на  БВП от около 8 процента и „сравнително нисък“ процент на инфлацията.

По време на речта си китайският лидер  изтъкна  и сериозността на заплахата от международната конфронтация. Ако продължи, светът е изправен пред колосални проблеми, предупреди той. „Нашият свят днес е далеч от спокоен, изобилстват реторика, която подбужда омраза и предразсъдъци. Историята многократно е доказателство, че конфронтацията не решава проблеми, а води само до катастрофални фактори“, каза Си Дзинпин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук