20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусСкандал за морал и джентълмени с една ръка в парламента

Скандал за морал и джентълмени с една ръка в парламента

Какво означава „джентълменското споразумение“, постигнато между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, попита лидерката на БСП Корнелия Нинова. И предположи, че това е коалиция на джентълмени с една ръка. Бившият ѝ колега пък Явор Божанков я обвини в липса на морал, което отприщи спор между него и БСП, съобщава „24 часа“.

Нинова припомни и избора на Вежди Рашидов за председател на 48-ото НС. Тя заяви, че лично тя го е предложила, но не като човек от ГЕРБ-СДС, а като доайен.

„Изляхте тонове помия върху БСП“, каза Нинова. И започна да изрежда цитати.

„По-скоро ще ми изсъхне ръката, отколкото да гласувам за ГЕРБ“, цитира тя Явор Божанков, който напусна групата на БСП, а сега е част от ПП-ДБ, но без да назовава името му. Припомни и думите на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС: „По-скоро бих си отрязал ръката, отколкото да подкрепя „Продължаваме промяната“.

„Аз не знам какво е това състезание да се лишавате от ръце. И сега изведнъж „джентълменско споразумение“. Какво е това, уважаеми колеги? Коалиция на джентълмени с по една ръка?“, възмути се Нинова.

Относно законодателната програма, изготвена от двете формации, тя заяви, че част от тях са и приоритети на БСП. Но попита чия е тя и кой застава зад нея.

„Изчислили ли сте финансовия аспект на тази програма? Не сте със сигурност. Как предлагате такава законодателна програма без бюджет?“, попита соцлидерката.

Тя призова формациите открито да заявят, че ще правят правителство, и попита ПП и ДБ дали са статукво или промяна.

„След 6 години битки вие дойдохте на крилете на протеста, оглавихте го, употребихте го и сега се прегърнахте с тези, които вкарахте в ареста“, каза Нинова. Като „противоконституционно“ тя определи решението за ротация на председател на Народното събрание.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments