22.8 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоУ насСкочиха цените на наемите в Слънчев бряг

Скочиха цените на наемите в Слънчев бряг

Наемите на магазини в „Слънчев бряг“ надминаха 13 пъти цените на бизнес имотите в столицата. В момента в курорта се търсят нови наематели за новия летен сезон 2023, но интерес няма, предава NOVA.

Брокерът Надя Драгиева споделя, че войната в Украйна е повлияла на наемите на офиси и магазини в курортните градове. „В Бургас след края на сезона хората търсят нови места за своя бизнес, ако са планирали преместване.

Тогава са и най-високите наемни нива. Усилено продължава да бъде търсенето на жилищни имоти. 20-30% е ръстът на наемите в сравнение на миналата година. Има лек отлив от търсене на имоти от страна на украинци“, посочи тя.

По думите ѝ според обзавеждането си апартаментите се делят на нисък, среден и висок клас, а това определя цената.

„Наем на жилище със старо обзавеждане бележи ръст със 100 лева и стига 300, а при луксозно обзаведените в нови сгради наемът достига до 2500 лева. Тези, които плащат високите наеми имат високи доходи и обикновено работят от вкъщи, в IT сектора.

От въвеждането на хоумофиса насам се завишиха и наемите. Има и имоти с прекалено висока цена, които остават празни. Цени на квадратен метър по 1000 евро вече няма, особено в сградите висок клас“, обясни брокерът.

И посъветва хората да внимават за важните за тях неща и да не бързат с вземането на решение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments