10.2 C
София
петък, септември 3, 2021
НачалоНа фокусСлави Трифонов: На президентските избори ще подкрепим Румен Радев

Слави Трифонов: На президентските избори ще подкрепим Румен Радев

На президентските избори ще подкрепим кандидатурата за президент на Румен Радев. Това каза по време на видеообръщение в профила си във „Фейсбук“ лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов. „Демократична България“ и „Изправи се, БГ. Ние идваме!“ отказаха да подкрепят правителството на „Има такъв народ“. Заявиха го ясно и в публичното пространство. Това означава следното – протестът срещу ГЕРБ и всичко свършено от ГЕРБ са останали в миналото, а в настоящето и в сегашния парламент има политически амбиции, всякакви амбиции, лицемерие, лъжи, предателства и игри, абсолютно неприемливи за мен и моите колеги от „Има такъв народ“, каза той.

„Затова ще се случи следното. Предполагам ясно става, че ние направихме всичко възможно и всички компромиси и жестове към така наречените партии на протеста, за да подкрепят правителство на ИТН като първа политическа сила. Направихме всичко възможно, за да са спокойни хората, за да има правителство и за да са доволни от партиите на протеста. Но това не се случи, заради поведението им и в крайна сметка предателството на „Демократична България“ и „Изправи се, БГ. Ние идваме“. Не е тежка тази дума предателство. Предателство е когато някой те предаде“, заяви Слави Трифонов. „Ние утре изобщо няма да предлагаме за гласуване проектокабинет, защото ясно бяхме заявили, че без подкрепата на тези партии – партиите на протеста, ние няма да предлагаме кабинет. Това означава, че отиваме на нови избори, защото ние като първа политическа сила в сегашния кабинет, няма да подкрепим нито партиите на статуквото за следващ кабинет, нито „Демократична България“, нито „Изправи се БГ! Ние идваме!“ . разбира се, че съществува вероятността според Конституцията при следващите две възможности определени от Конституцията „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да постъпят национално отговорно и да се съберат с ГЕРБ, ДПС и БСП да създадат правителство и да управляват заедно както го правиха до неотдавна“, обърна внимание той.

„На президентските избори, които предстоят след няколко месеца ИТН ще подкрепи кандидатурата за президент на Румен Радев, защото той най-много изпълва със съдържание представата ни за президент на България и с нашата подкрепа ние се надяваме, че той ще стане президент още на първи тур“, съобщи лидерът на ИТН. Трифонов благодари на всички, които не са се уплашили да застанат с имената и лицата си заедно с ИТН в първото и второто предложение за кабинет. Той благодари още на парламентарната група на ИТН и на всички съмишленици. „Тази битка ще е дълга и ние ще я спечелим заедно“, подчерта още Трифонов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments