17.3 C
София
събота, май 28, 2022
НачалоНа фокусСлави Трифонов: Лъжа е, че коалицията има единен кандидат за шеф на...

Слави Трифонов: Лъжа е, че коалицията има единен кандидат за шеф на БНБ

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов определи като „лъжа“ твърденията, че коалицията има единен кандидат за управител на Българската народна банка. Малко преди полунощ Трифонов написа във Фейсбук профила си, че в телевизионно интервю вчера началникът на премиерския кабинет Лена Бориславова е „прекрачила границите на своите правомощия с внушение, че кандидатът на „Има такъв народ“  Любомир Каримански има съмнителни петна в своята биография и ако той бъде избран за управител на БНБ, а не Андрей Гюров, ще има „второ КТБ“.

Самият Каримански заяви от страницата на Слави Трифонов следното:

„Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Не ми е известно също така да е имало среща, на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати  като фаворит“.

Вчера в интервю за БНР Каримански изрази учудване и от изявление на председателя на парламента Никола Минчев, че номинираният от „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров е кандидатът на управляващата коалиция за управител на централната ни банка.

Каримански посочи, че е поканил представители на всички парламентарни политически сили, за да обсъждат концепцията му за управление.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments