23.8 C
София
петък, септември 22, 2023
НачалоНа фокусСлави Трифонов: От НАП можеха да ни дадат грамота, че върнахме 15...

Слави Трифонов: От НАП можеха да ни дадат грамота, че върнахме 15 милиона в бюджета

Лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов публикува нов коментар в социалната мрежа, посветен на партийните субсидии.

„Много обичам, когато някой ми се отваря на тема “партийни субсидии”. Чета коментари как съм критикувал Бойко Борисов, че дарява пари от партийната субсидия на ГЕРБ, а вчера аз съм направил същото – дарил съм пари от субсидията на “Има такъв народ”. Само дето има една огромна разлика. “Има такъв народ” изпълнява волята на суверена, изразена на национален референдум и взима само 1 лев партийна субсидия на глас. Така ние в предния парламент взехме 136 хиляди лева и върнахме в бюджета близо 1 милион лева. А можеше да ги вземем и тия пари. Законът ни го позволява, но не ни го позволява моралът“, отбелязва Трифонов. Той обвинява всички партии в заговор: „Нима забравихме, че всички партии си мълчаха и си трайкаха, когато получaваха по 13,23 лв. на глас вместо законните 11 лева на глас? И си ги прибираха, докато с моя екип не ги хванахме, че крадат. Между другото, мълчаха и медиите. И ако има разследваща журналистика, това беше нейна работа, а не на едно шоу. Но пък от друга страна, резултатът е важен“.

Слави Трифонов заявява, че благодарение на ИТН партиите са били принудени да върнат обратно в бюджета над 14 милиона лева.

„С онзи близо 1 милион, който “Има такъв народ” върна тази година от субсидията, нашият принос към бюджета по темата “партийни субсидии” е 15 милиона лева. Медали не щем, медалите са за олимпийците, но поне една грамота можеха да ни дадат от НАП като едни от най-големите данъкоплатци в държавата, върнали в бюджета 15 милиона лева. А сега, нека хейтът започне отначало“, завършва обръщението си в социалната мрежа лидерът на ИТН.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments