13.3 C
София
сряда, септември 27, 2023
НачалоУ насСлед наводненията в Царево: Обсъждат кои инфраструктурни обекти да бъдат финансирани

След наводненията в Царево: Обсъждат кои инфраструктурни обекти да бъдат финансирани

В бедстващата община Царево междуведомствена комисия ще обсъжда кои инфраструктурни разрушения приоритетно трябва да бъдат финансирани след наводненията миналата седмица. Междувременно от Сдружението на бизнеса  в общината настояват държавата да създаде механизъм, по който фирмите понесли сериозни щети, да запазят своите служители.

Разрушени мостове, отнесена асфалтова настилка, пропукани стени на язовири, активизирали се свлачища са само част от нанесените щети от наводненията в община Царево. Междуведомствена комисия ще реши днес по кои обекти ще се работи приоритетно. Междувременно от бизнеса в Царево са изпратили до всички институции подписка, с която настояват за финансово подпомагане, за да се запазят работните места на хората в засегнатите фирми.

„Има цели животновъдни стопанства, които ги няма, цветарски центрове и разсадници, които ги няма, автосервизи, които просто са отнесени, наводнени. Има хора, които се занимават с механизации, багери и канали, които са били във водата. Заведения по плажовете , и не само, които са тотално отнесени, изцяло наводнени, има такива заведения, разрушени напълно. От абсолютно всеки отрасъл има пострадали“, коментира Кирил Йовнов, председател на браншовото сдружение.

До момента от Сдружението на бизнеса в Царево не са получили отговор на исканията си изпратени до различни министерства.

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments