След 50-километрова гонка с мигранти и катастрофа: Полицай е с опасност за живота

0

Полицай пострада тежко при катастрофа на Околовръстното шосе, в близост до Казичене и магистрала “Тракия”. Инцидентът е станал около 7 часа тази сутрин след гонка с бус с нелегални мигранти, съобщава МВР.

Тежко пострадалият полицай е откаран в УМБАЛ „Св. Анна“. От там съобщават, че той е с тежка черепно-мозъчна травма, има опасност за живота му. Там са приети още четирима от пострадалите при катастрофата. Във ВМА е настанен още един ранен.

нелегални мигранти катастрофа
БТА

„Преследван е един микробус, който не се е подчинил на подадения сигнал за спиране на тунел „Траянови врата“. В следствие на преследването, е ударен наш бус, който е чакал отстрани за да се включи в преследването“, каза директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов.

Блъснатият полицейски бус не е препречвал пътя, а е бил на безопасно място на острова край пътното платно, допълниха разследващи.

Полицаите не са имали лента за спиране.

Шофьорът на мигрантите е криминално проявен. Нямал е и шофьорска книжка.

Делото е възложено на Софийска градска прокуратура и ще бъде под наблюдението на Националната следствена служба, съобщи градския прокурор на София Илияна Кирилова.

нелегални мигранти катастрофа
БТА

Трима са били униформените, които са причаквали мигрантите и са ранени при инцидента. Двама полицаи са били извън буса по време на удара, сериозно пострадалият техен колега е бил вътре, седнал на мястото на водача.

„Безпорен е фактът, че отново има пострадали полицаи и за съжаление тежко пострадали полицаи“, обяви прокурор Кирилова.

„Полицаите, които са били в буса, който е ударен, са били трима. Като двамата, всъщност са били извън него, сериозно е пострадал един, който е бил вътре, на мястото на водача“, отговори прокурор Иво Илиев на въпрос колко са пострадалите полицаи.

нелегални мигранти катастрофа
БТА

Установени са 12 нелегални мигранти, търсят се преводачи, за да бъдат разпитани за инцидента.

Преследването е продължило поне 50 километра.

„Тук освен ПТП, тук имаме и нелегални мигранти“, обявиха от Националната следствена служба.

„Няма спирачен път, имат протриване в резултат на удара, задиране по асфалта, гумата се къса на едното превозно средство“, обяви инспектор Илиев от НСлС.

Заради инцидента се е образувало километрично задръстване на АМ „Тракия“, съобщават потребители в социалните мрежи.

 

нелегални мигранти катастрофа
БТА

 

Задръстването е в района на „Околовръстното шосе“, а трафикът се отклонява.

 

нелегални мигранти катастрофа
БТА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук