17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусСлужебният премиер Гълъб Донев проведе кратка среща с крал Чарлз Трети

Служебният премиер Гълъб Донев проведе кратка среща с крал Чарлз Трети

Служебният министър-председател Гълъб Донев проведе кратка среща с крал Чарлз Трети часове преди днешната коронация в Лондон. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Двамата разговаряха по време на приема, даван от краля и кралицата-консорт за чуждестранните гости в Бъкингамския дворец.

Засилването на двустранното сътрудничество в сигурността, търговията, културата и образованието бяха сред акцентите в разговора на премиера Донев и Чарлз Трети.

Освен това двамата обсъдиха откритата наскоро мащабна изложба в Британския музей, където България е представена с едно от най-забележителните си съкровища – Панагюрското. Крал Чарлз Трети изрази възхищението си от експозицията, а министър-председателят Гълъб Донев отбеляза, че Панагюрското съкровище е уникален шедьовър на древното изкуство, което успява да впечатли целия свят.

Визитата на министър-председателя Гълъб Донев в Обединеното кралство продължава и днес, когато премиерът ще представлява България на церемонията по коронацията на британския крал.

Чарлз Трети наследява трона от майка си Елизабет Втора, която почина през септември миналата година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments