19.8 C
София
петък, юни 2, 2023
НачалоНа фокусСлужебното правителство ще заседава извънредно днес, за да обсъди законопроектите за държавния...

Служебното правителство ще заседава извънредно днес, за да обсъди законопроектите за държавния бюджет и бюджетите на ДОО и НЗОК

Правителството ще проведе извънредно заседание днес, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Дневният ред на заседанието включва три точки. Първата е проект на решение за одобряване на проект на Закон на държавния бюджет на Република България за 2023 г. Вносител е служебният министър на финансите Росица Велкова.

Втора точка включва одобряване на проект на Закон за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2023 г., вносител на която е служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев.

Проект на Закон за бюджета на Държавното обществото осигуряване е третата точка от дневния ред на правителственото заседание, чийто вносител е служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Темата за бюджета бе обсъждана на вчерашното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. След гласуването в Министерския съвет предстои законопроектите да бъдат обсъдени от Народното събрание.

Първоначално служебният премиер Гълъб Донев обяви при представянето на параметрите на бюджета, че той ще бъде внесен с 6,4% дефицит. На последвала среща между първите две политически сили, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ с представители на Министерството на финансите, стана известно, че най-вероятно е на първо четене да бъде отхвърлен бюджетът с дефицит 6,4%, а след това да бъде коригиран и да влезе с дефицит от 3%.

Началото на правителственото заседание е от 10:00 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments