Соомаа, Естония – в хармония с природата

0

Птиците, живеещи в Соомаа, включват тетерук и беркут; блатните ръбове са площадката за глухари, докато отворените блата са изпълнени с гукането на тетереви. Кълвачи и много сови могат да бъдат намерени в по-влажните гори. Наводнените ливади са дом на Charadriiformes, тук може да видите и бекас. Природният парк е създаден с цел защита на дивата природа от естествените екосистеми, в които се помещава. В блатата и горите му съжителстват около двеста вида растения, храсти и дървета и много местни влечуги, птици и бозайници. Ще ви даде чудесна възможност да откриете истински чудеса: меандриращи реки, ливади и блатисти гори.

 Най-интересното, което можете да намерите в Сомаа, са златните орли, черните щъркели, совите, кълвачите и различни видове вълнисти птици. Можете също така да се натъкнете на лосове, дива свиня, бобри, вълци, рис и кафяви мечки.

Като се има предвид голямата му красота и природен интерес, Национален парк Соома получава повече от 45 000 посетители годишно, от които 10% идват от други страни. Входът е свободен. В околностите му ще намерите алтернативи за престой, както и ресторанти и хотели.

Сн. Europeanbestdestinations.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук