5 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоНа фокусСпад на акциите на First Republic Bank с над 30% въпреки финансовата...

Спад на акциите на First Republic Bank с над 30% въпреки финансовата инжекция за 30 млрд. долара

Акциите на американската регионална банка First Republic Bank се оказаха под нов натиск от разпродажби през петъчната търговия, въпреки че само ден по-рано 11 водещи банки на Уолстрийт се договориха да ѝ предоставят 30 млрд. долара под формата на депозити.

Малко преди края на петъчната търговия акциите на FRB поевтиняват с 31,5% към 23,46 долара за акция, отправяйки поглед към рекордното ценово дъно около 17,55 долара, достигнато на 13-ти март.

Това провокира нов натиск и върху редица други регионални банки, като акциите на PacWest Bancorp поевтиняват с 15%, а на Western Alliance Bancorporation – с над 10% и на KeyCorp – с 6,5%.

Притесненията относно способността на банковия сектор да удържи бягството на депозити се подновиха отново в петък, след като SVB Financial Group обяви, че е подала молба за защита от фалит. Този ход засяга холдинговата компания SVB, след като самата Silicon Valley Bank беше поставена под синдик на FDIC миналия петък.

Новото напрежение в банковия сектор провокира спад и на основните фондови индекси на Уолстрийт.

Малко преди края на петъчната търговия индексът на сините чипове DJIA пада с 425 пункта (понижение с 1,29%), широкият индекс S&P500 се понижава с 1,1%, а технологичният индекс Nasdaq Composite – с 0,86%.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments