20.8 C
София
вторник, септември 26, 2023
НачалоУ насСпециалисти от "Александровска болница": Ние сме за проверка, но по надлежния ред

Специалисти от „Александровска болница“: Ние сме за проверка, но по надлежния ред

Над 610 лекари, медицински сестри и други медицински работници в „Александровска болница“ излязоха в подкрепа на ръководството на болницата и с призив да бъдат оставени да работят спокойно. Подписката им е в контекста на обявените натрупани дългове на лечебницата. Медиците обявиха, че подкрепят проверка на разходите, но по правилата.

През последните 2-3 седмици обстановката в „Александровска болница“ е много далече от нормалната. Основно това се дължи на това, че всеки ден сме в медийното пространство с тезата, че болницата е пред фалит. Това заяви в студиото на „Денят започва“ по БНТ проф. Марин Георгиев, началник на клиниката по урология в „Александрвоска болница“.

„Ние сме гръбнак на Медицинския университет“, коментира по темата проф. Красимир Янев, ръководител на катедра „Урология“. На практика основните катедри са в „Александровска болница“, обучаваме над 4000 студенти, коментира проф. Янев.

„Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя болницата след толкова работа, след толкова обучени лекари и специализанти. Ние сме „за“ проверка, но нека тя да бъде извършена по надлежния ред, без медиен шум“, допълни още проф. Георгиев.

Даде още данни, че през последната година основно разходи са били за консумативи и медикаменти, за ремонтни дейности, договори за поддръжка на апаратура и 90% от протоколите са били свързани с организацията и реорганизацията на дейността, свързана с COVID-19.

По думите на проф. Георгиев състоянието на „Александровска болница“ е било тежко преди 7-8 години, когато не е имало с какво да работят, но сега лечебното заведение разполага с последно поколение апаратура.

 

RELATED ARTICLES

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments