17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоНа фокусСпециалният пратеник на САЩ Джеймс Рубин се срещна в Скопие с Димитър...

Специалният пратеник на САЩ Джеймс Рубин се срещна в Скопие с Димитър Ковачевски

Премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски се е срещнал днес с делегация, водена от специалния пратеник на САЩ и координатор  на Центъра за глобално ангажиране Джеймс Рубин и посланика на САЩ Анджела Агелер, събщават от правителствената пресслужба в Скопие.

Тема на срещата е била борбата с дезинформацията, манипулираната информация и други заплахи в информационното пространство на Западните Балкани, като тя е била фокусирана върху „засилването на подкрепата за инициативи за борба с дезинформацията, която подкопава демокрацията и националната сигурност по света, и как двете страни могат да работят заедно, за да противодействат колективно на заплахите в информационното пространство на Западните Балкани”, се посочва в прессъобщението.

„Правителството стои решително в противодействието на дезинформацията и непрекъснато установява партньорства със стратегически партньори в тази глобална битка, както и с независими служби за проверка на фактите, с местни институции, с медии и медийни организации. Само със съвместен и цялостен подход на всички заинтересовани страни в обществото ще можем да се справим с вредните действия на дезинформацията“, е подчертал Ковачевски, цитиран в съобщението.

В срещата се участвали и първият вицепремиер на Северна Македония Артан Груби, министърът на информационното общество и администрацията Азир Алиу и министърът на местното самоуправление Ристо Пенов.

Утре Рубин ще се срещне и с президента на страната Стево Пендаровски, съобщиха от кабинета на Пендаровски по-рано днес.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments