Спират „Виаграта“ в Русия

0

Американската биофармацевтична компания „Viatris” обяви, че преустановява доставката на таблетки „Виагра” в Русия, съобщи агенция Интерфакс, позовавайки се на информация от Министерството на промишлеността и търговията. От там уточниха, че компанията е съобщила за прекратяването на доставките през 2022 г.

Министерството отбелязва, че „Виагра” и аналозите на препарата, които отговарят на международното непатентовано наименование (INN) силденафил, засега не се произвеждат в Русия. Въпреки това е осигурена технологична възможност за производство на препарат със същото активно вещество, заявиха от ведомството.

На руския пазар има достатъчно аналози на „Виагра” със същата активна съставка, но предупреждават, че продаваният срещу рецепта препарат има редица противопоказания и трябва да се приема само по лекарско предписание.

Според проучване на Центъра за развитие на съвременни технологии, от юли до септември 2022 г. руснаците са закупили с 88% повече опаковки лекарства за еректилна дисфункция в сравнение със същия период на 2021 г. За три месеца руските граждани са закупили 2,7 млн. опаковки и са похарчили около 2,1 млрд. рубли за медикаменти за еректилна дисфункция.

Средно на 10 000 възрастни мъже са продадени 558 опаковки от препарата. Лидери са Краснодарският край, Санкт Петербург, Московска област, Камчатски край и Москва.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук