13.5 C
София
сряда, юни 1, 2022
НачалоНа фокусСреднощен коалиционен съвет, коалицията не знае какво ще се обсъжда

Среднощен коалиционен съвет, коалицията не знае какво ще се обсъжда

Управляващите се събират на нов Коалиционен съвет във вторник вечер. Във фокуса на разговорите ще са две теми – актуализацията на бюджета и Планът за възстановяване и устойчивост. Срещата започна малко след 21.00 ч. Причината – премиерът Кирил Петков още не се бе завърнал от Брюксел.

След срещата в петък управляващите си поставиха срок – между  6 и 10 юни проектът да се разгледа на първо четене в комисия и финално да се гласува в зала до края на юни.

Именно чрез актуализацията трябва да се осигурят средствата за изпълняването на пакета от антикризисни мерки около които коалиционните партньори се обединиха и представиха преди седмица.

В същото време в рамките на вчерашния Тристранен съвет социалните партньори обсъдиха актуализацията на пенсиите и пакета от мерки, но не стигнаха до пълно съгласие.

„Ще обсъдим актуализирания бюджет, който трябва да влезе в парламента следващата седмица, вероятно и въпроса около Северна Македония. Антикризисните мерки са съгласувани между коалиционните партньори още преди няколко седмици”, обясни депутатът от „Демократична България” Владислав Панев преди съвета.

„Доколкото разбрах днешната среща ще е на тема „Плана за възстановяване”. Разговорът тази вечер ще е по-скоро експертен. Относно актуализацията на бюджета ще има експертна група, за да се изчистят детайлите. И, за да може да мине между първо и второ четене”, допълни Станислав Балабанов от ИТН.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments