1.1 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоУ насСТАРТИРА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ КУРСОВЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ЗА УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ

СТАРТИРА ЗАПИСВАНЕ ЗА БЕЗПЛАТНИТЕ КУРСОВЕ ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК ЗА УКРАИНСКИ ГРАЖДАНИ

* Уроците се организират и координират от Младежки международен център – Бургас

 

В Бургас стартира записване за безплатните курсове по български език за украински граждани. Близо 200 заявки са получени онлайн и в хартиен вариант само за две седмици.

„Анкетата, създадена от служителите на Младежки международен център, се попълва от пълнолетно лице и дава възможност с един формуляр да се записват цели семейства. Така реално броят на желаещите е многократно по-голям“, заяви управителят на Центъра Мария Салабашева.

Записването ще се осъществи в периода 11 – 14 април, понеделник до четвъртък включително, между 14:30 и 17:00 ч., в пункта на Община Бургас в Кризисния център на Морска гара. Това се прави с цел избягване на неточности при изписването на имейл адресите на подателите във формуляра. Приоритетно ще бъдат записвани хората, попълнили анкетите.

Курсът по български език ще е с продължителност два месеца и ще предоставя базови граматически и практически познания, с помощта на които хората бързо да се интегрират в новата среда. При интерес, от Младежкия международен център, който имат готовност да организират и ниво за напреднали. Уроците ще се провеждат два пъти седмично в Център за съвременно изкуство и библиотека „Пейо Яворов“ на ул. „Оборище“ 49 – 51, а желаещите ще бъдат разпределени във възрастови групи. Първоначално с тяхното обучение ще се заемат трима преподаватели.

Очаква се първите курсове да стартират на 18 април.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments