Стефан Янев: Партиите нямат право на „проба-грешка“

0

От понеделник идват британските туристи в България. Изглежда, че от една страна това е добрата новина за българския туризъм, но в същото време трябва да си гоним баланса между здравни мерки по отношение на тези, които влизат в държавата ни, и мерките, които считаме, че ще бъдат в полза на туризма. Така че търсим баланса в това отношение, подчерта в Балчик служебният премиер Стефан Янев, съобщава Нова телевизия. „Не бих казал, че COVID кризата е най-големият проблем на българския туризъм. Това е проблем, че не може да се разчита на предварителни заявки и цикличност на пакетите, нощувките и т.н. Като всеки бранш и туризмът си има свои проблеми. Но трябва да говорим с хората от бранша, защото те имат различни виждания за развитието на туризма… Разговорът продължава, търси се решение“, заяви премиерът.

Той се въздържа да говори за искането на правосъдния министър Янаки Стоилов към Висшия съдебен съвет за сваляне на главния прокурор Иван Гешев по сигнала на вътрешния министър Бойко Рашков. Янев каза, че това има своите основания, но не иска да влиза в тази правна тематика. Иска всичко да се предвижи по съответния законов ред. Българското общество очаква да се направи реформа в съдебната система и тя да бъде смислена. Трябва да бъде възстановено усещането за справедливост, заяви той. Това минава през много по-широк кръг въпроси и темата на дневния ред.

Следващата седмица ще бъде свикан парламентът и очакваме той да е в състояние да бъде сформирано стабилно мнозинство, с ясни приоритети, ясна програма и ясни цели, припомни Стефан Янев. Дискутирането на „проба-грешка“ не е най-добрият вариант, а партиите да намерят основата на този диалог и да са в състояние да излъчат стабилно парламентарно мнозинство, което да сформира стабилно правителство. България има нужда от правителство, което да дава перспектива, да продължи донякъде и първите стъпки на служебния кабинет за изразходване на обществените средства, каза пред журналисти в Балчик Стефан Янев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук