15.8 C
София
сряда, септември 8, 2021
НачалоНа фокусСтойчо Кацаров няма да отстъпи от мерките заради протестите

Стойчо Кацаров няма да отстъпи от мерките заради протестите

„Аз мога само да апелирам към всички наши сънародници, не само към собствениците на заведения и работещите, но и към тези, които ги посещават – да проявим разбиране. Да проявим емпатия и към хората, които са в тежко състояние в момента в болниците“, каза служебният министър Стойчо Кацаров пред журналисти в парламента.

По думите му хората не се ваксинират, а нямаме друг механизъм да ограничим разпространението на заразата. Затова мерките са единственият начин. Служебният министър увери, че правителството е подготвено с мерки за компенсация за всички засегнати.

„Аз събрах, преди да издам заповедта, становища от браншови и работодателски организации и съм ги изпратил до всичките ми колеги от ресорните министерства, за да видят и те техните предложения и да ги съобразят, ако е необходимо с вече е действащите и утвърдени програми“, каза Стойчо Кацаров.

Няма да има закъснения на компенсациите, увери министърът. Ограниченията влизат от септември и съответно плащанията за тях ще станат през октомври.

„Надявам се тази или най-късно другата седмица НС да приеме актуализацията на бюджета, така че и финансово да бъдат обезпечени мерките“, допълни той.

Мерките са приети на база епидемиологичния риск. Те са научно обосновани и ако ги спазваме стриктно, до две-три седмици може да видим резултат и да стане възможна тяхната отмяна.

„Апелът ми е към всички – нека да носим маски на закрито, дори на открито, ако има хора около нас. Да се опитаме ние всички да си помогнем и по този начин и да помогнем на хората, чиято дейност в случая страда най-много“, апелира министър Кацаров.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments