20.8 C
София
понеделник, май 16, 2022
НачалоУ насСтолична община спечели делата за премахване на два незаконни обекта в Борисовата...

Столична община спечели делата за премахване на два незаконни обекта в Борисовата градина

Автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ ще бъдат премахнати от Борисовата градина след дълги съдебни спорове. Столична община окончателно спечели делата за премахване на установените незаконни строежи на двата обекта в парка.

Сагата е дълга, води се от години от екипа на кмета на София Йорданка Фандъкова и на главния архитект„. Това обясни в интервю за предаването „Хоризонт до обед“ Георги Георгиев, председател на Столичния общински съвет:

„Именно със заповеди на главния архитект са инициирани производства. Случаите с автокъща „Капитолия“ и ресторант „Веселото село“ са два различни казуса. През август 2018 година общината е предприела необходимото, като със заповед е разпоредено премахването на незаконния строеж на ресторант „Веселото село“. Близо три години и половина по-късно след изчерпване на всички възможни опити за обжалване от страна на собствениците ползватели в крайна сметка съдът доказа и прие, че общината е права, че обектът трябва да бъде премахнат като незаконен и затова вече тази заповед е влязла в сила, като в момента е даден срок за доброволно изпълнение и ако собствениците не премахнат сами ресторанта, то предстои общината да направи това със свои сили“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments