22.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоЗдравословноСтресът на работното място и офис масажите

Стресът на работното място и офис масажите

Работещите хора с компютър, ежедневно са подложени на физически и психически стрес. Работата пред компютър заставя човешкото тяло да заема продължително време еднотипна поза, при която мускулите са в постоянно напрежение. Това възпрепятства кръвоснабдяването и гръбните мускули изпадат в кислороден глад. Състоянието предизвиква неприятно усещане, дори силна болка. Главния мозък реагира на това дразнение с допълнителна контракция на мускулатурата, за да изолира мястото на болката. Натрупването на стрес в тялото води до прояви на раздразнителност, нервност, невъзможност за концентрация. Физическите проявления са обща умора, отпадналост, болка, получена от напрегнатостта и недостатъчното кръвоснабдяване на мускулатурата, предупреждава терапевтът Мирослав Маринов от център за рехабилитация „Амарант ММ“.

Масажът на работното място намалява болката в областта на врата, горната част на гърба и раменния пояс, появяваща се от еднотипното натоварване на мускулатурата и ставите. Той въздейства стимулиращо на цялото тяло, подобрява кръвния ток, въздейства върху понижената активност на ставите, подобрява кръвоснабдяването на главния мозък. Ефектът от масажа се чувства веднага: приятно усещане за тялото, понижено ниво на стрес, повишена работоспособност, споделя още Мирослав Маринов.

Правилният масаж намалява стреса, на който са подложени съвременните хора в усилието си да се справят с ежедневието. Масажът въздейства върху нервната система, позволявайки на тялото да се отпусне и възстанови. Масажът релаксира болезнената и напрегната мускулатура, като нежно разпъва и отделя мускулните фибри, заплетени в болезнен възел. Добрият масаж стимулира процесите на прочистване на организма. Засилването на циркулацията води до по-бързото разнасяне на млечната киселина(отпаден продукт при съкращаване на мускулите), която е основен виновник за появата на „възли“ в мускулите, коментира от терапевт Мирослав Маринов.
Масажът допринася и за здравословен и пълноценен сън. Той помага на тялото и съзнанието да релаксират.

Офис масажа подпомага премахването на:

  • Превъзбуда;
  • Напрежение;
  • Депресия;
  • Безсъние;
  • Стрес;
  • Главоболие;
  • Болки в гърба и мускулите;
  • Някои форми на хронични болки.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments