22.8 C
София
събота, юни 3, 2023
НачалоНа фокусСъветник от ДБ: Пияният министър на културата да си ходи

Съветник от ДБ: Пияният министър на културата да си ходи

Много бих се радвал от „Продължаваме промяната“ да ме чуят и да ни зарадват с щастлив петък без този министър. Това е срам, това е позор за българската култура“, заяви Веселин Калановски от ДБ

Съветникът в Столична община от „Демократична България“ Веселин Калановски поиска оставката на министъра на културата Атанас Атанасов в студиото на „Тази неделя“ по bTV.

„Съпоставката Атанас Атанасов и министър на културата са две доста различни стойности и трудно могат да се съберат на едно място. Някои хора се опитаха да го оправдаят с младостта му, няма такава младост. На 32 г., това е чиста проба инфантилизъм. Много бих се радвал от „Продължаваме промяната“ да ме чуят и да ни зарадват с щастлив петък без този министър. Това е срам, това е позор за българската култура“, заяви той.

Преди дни в социалните мрежи министърът на културата пусна видеоселфи от кабинета си с благодарност към всички, които са се сетили да го поздравят за рождения му ден. Под звуците на класическа музика той снима кабинета, гледката от прозореца, както и себе си, докато благодари. Видеото бързо обиколи социалните мрежи и предизвика разнопосочни реакции.

Калановски заяви, че говори от свое лично име, като актьор и представляващ интересите на колегите си. „За съжаление, голяма част от политическия елит с назначението на Атанасов демонстрира отношението към културата на българската политическа класа. Видеото му от кабинета е само венецът от цялостното му поведение до момента. Няма Закон за театъра, за сценичните изкуства, трябва да бъдат изменен Закона за културното наследство. Какво прави три месеца този мъж?“, добави съветникът в Столична община.

Сн . Колаж

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments