20.8 C
София
вторник, юни 6, 2023
НачалоНа фокусСъгласие няма: ПП настояват за ротационен шеф на НС, ГЕРБ са категорично...

Съгласие няма: ПП настояват за ротационен шеф на НС, ГЕРБ са категорично са против

Вече час продължава третата поред среща на преговорните екипи между ръководствата на парламентарните групи между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Днес се очаква да бъде завършен разговорът за законодателните приоритети, които двете най-големи формации в 49-отото НС ще предложат на останалите като законодателна програма за първата сесия, но от ПП-ДБ ще поставят отново въпроса за ротация като условие за избор на председател на парламента, информира на влизане ръководителят на преговорния екип на ПП-ДБ акад. Николай Денков:

„Искам да разберете, че има връзка между законодателната програма и идеята за ротацията на парламента. Там също това, което сме обсъдили, е председателят на парламента и председателят на правната комисия да бъдат от различните политически формации. Така ще има съгласуване на това, което става в комисията, с това което решава парламента. Така че ротацията отново идея да се работи на максимални обороти, без да има някъде забавяне“.

Номинираният за председател на парламента от ГЕРБ-СДС Росен Желязков обаче даде да се разбере, че промяна в позицията на неговата формация няма и те продължават да не подкрепят ротационната форма:

„Нищо не се е променило от вчера“.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ преговарят в парламента, но не било за правителство
Десислава Атанасова уточни:

„Разговорите между двете групи в частта правни екипи продължават. Аз моля за търпение, знам за обществения интерес към този процес, но ни трябва още малко време към момента, за да уточним важни детайли и вероятно, ако в днешния ден стигне до съгласие, то със сигурност медиите чрез вас и обществото ще бъдат уведомени за резултата“.

„Разговорите продължават, не става за един ден“, каза и Лена Бориславова, която също участва в разговорите днес.

А зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев иронично коментира кое налага провеждането им:

„Непоносима е мисълта за тридневна работна седмица. Затова сме тук“.

Планираната за днес срещу между ГЕРБ-СДС и „Възраждане“ се отлага за утре, съобщиха за БНР от пресцентъра на „Възраждане“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments