24.8 C
София
петък, юни 9, 2023
НачалоПо светаСъд в САЩ призна Тръмп за виновен за сексуално посегателство

Съд в САЩ призна Тръмп за виновен за сексуално посегателство

Американски съдебни заседатели намериха Доналд Тръмп за отговорен за сексуално насилие и клевета на бивш колумнистка на американско списание и наредиха на бившия президент да ѝ плати 5 милиона долара обезщетение, предава АФП.

Деветте съдебни заседатели отхвърлиха обвинението на Е. Джийн Карол в изнасилване, но потвърдиха другите ѝ оплаквания в наблюдавания отблизо граждански процес след по-малко от три часа разисквания.

Присъдата по делото е първият път, когато Тръмп е изправен пред правни последици за обвинения в сексуално неправомерно поведение, датиращи от десетилетия и включващи дузина жени.7

9-годишната Карол подаде иск срещу Тръмп миналата година, твърдейки, че я е изнасилил в съблекалнята на луксозния магазин Bergdorf Goodman на Пето авеню в Манхатън през 1996 г.

Бившата колумнистка на списание Elle също твърди, че Тръмп я е наклеветил, когато я е нарекъл „пълна измамница“, след като тя излезе публично с това обвинение през 2019 г.

Тръмп не даде показания по време на процеса, нито неговият защитник призова свидетели.На съдебните заседатели беше пуснат видеоклип на показанията под клетва, които той даде през октомври. В него Тръмп нарече Карол „лъжец“ и „наистина болен човек“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments