Съединените щати обсъдиха с енергийните компании доставките за Европа в случай на конфликт между Русия и Украйна

0

ТАСС/. Служители на Държавния департамент проведоха консултации с международни енергийни компании относно възможни планове за доставки на газ за Европа в случай, че съществуващите канали бъдат нарушени в резултат на конфликта между Русия и Украйна. Това съобщи  Ройтерс , позовавайки се на представители на правителството на САЩ.

Според агенцията представители на американското външнополитическо ведомство се интересували откъде компаниите могат да получат допълнителни обеми газ, ако е необходимо. В отговор представители на компанията казаха на американските дипломати, че глобалните доставки на газ са ограничени и има малко наличен газ, който да замени големите количества, доставяни от Русия.

Според данните консултациите са водени от старшия съветник по енергийната сигурност на Държавния департамент Амос Хокстин. Отбелязва се, че става дума по-специално за възможни прекъсвания на доставките, които биха могли да възникнат, ако САЩ наложат санкции срещу Руската федерация поради избухването на конфликт между Москва и Киев.

СН.ТАСС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук