13.9 C
София
събота, април 1, 2023
НачалоПо светаСъпругата на испанския премиер съди телевизионна водеща за 100 000 евро

Съпругата на испанския премиер съди телевизионна водеща за 100 000 евро

Съпругата на испанския премиер Педро Санчес съди водеща на телевизионно предаване заради изказване, че е транссексуална и участва в международна мрежа за трафик на наркотици.

Освен към водещия, адвокатите ѝ са внесли иск и към директора на предаването, който е позволил разпространението на неверните данни.

48-годишната съпруга на премиера Санчес – Мария Бегоня Гомес Фернандес, настоява за публично извинение и опровержение на неверните факти и за парично обезщетение от 100 000 евро. Според нея фалшивите новини се разпространяват нарочно в годината на парламентарни и местни избори, за да навредят на политическата кариера на мъжа ѝ и да я злепоставят публично.

В телевизионното предаване Los Intocables на Distrito TV водещата Пилар Базелга каза, че премиершата е била мъж и след това е пожелала да смени пола си, че има гей традиции в рода си и че участва в международна мрежа за разпространение на наркотици от Мароко към Испания. Дори твърди, че мароканските тайни служби имат доказателства, които могат да използват срещу премиера Санчес. В предаването се казва още, че Мария Бегоня Гомес Фернандес се е възползвала от премиерски пост на съпруга си, за да получи високоплатени служби.

Според адвокатите ѝ обаче заради клеветите, които са уронили професионалния ѝ престиж, тя е била освободена от длъжност и дори се е наложило да върне вече получените суми по договорите, което ѝ е нанесло морални и материални щети. Те са подали жалба и срещу директора на предаването Еврико Кампано и самата телевизия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments