13.8 C
София
неделя, март 26, 2023
НачалоУ насС близо 151 млн. лв. ремонтират поне 25 ученически общежития

С близо 151 млн. лв. ремонтират поне 25 ученически общежития

С близо 151 милиона лева ще бъдат ремонтирани минимум 25 училищни общежития. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).

Това е предвидено в публикувания за обществено обсъждане проект за Насоки за кандидатстване за средства от Механизма за възстановяване и устойчивост по процедурата „Ремонт и рехабилитация на общежития в системата на училищното образование“.

Максималният размер на инвестиция може да е 6 млн. лева. Ще се финансират ремонт, реконструкция, основно обновяване, доставка, монтаж на оборудване и обзавеждане на общежития. Могат да кандидатстват общински училища с общежития (начални/основни/обединени/средни училища, профилирани и професионални гимназии), държавни професионални гимназии с общежития към МОН и Центрове за подкрепа за личностно развитие.

Мнения относно реализиране на процедурата се приемат до 2.12.2022 г. включително и могат да се изпращат на електронен адрес: infosf@mon.bg, както и в Информационната система за Механизма (ИСУН 2020).

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments