-0.3 C
София
събота, януари 28, 2023
НачалоНа фокусС държавни пари Кирил Петков и Асен Василев плащат частната си охрана...

С държавни пари Кирил Петков и Асен Василев плащат частната си охрана в парламента

Мастит бодигард с дебел врат, гола глава и черни дрехи стои непрекъснато зад гърбовете на Кирил Петков и Асен Василев в парламента,  съобщава сайтът Епицентър.бг. Тяхна проверка установи, че въпросният господин, който фактически работи като частен охранител на Петков/Василев, е вписан в регистъра на нещатните служители в Народното сътрудници като сътрудник на Искрен Митев, депутат също от парламентарната група на „Продължаваме промяната“.

Името му е Лъчезар Йосифов Ставрев.

 

Внимателно търсене в публични информационни източници пък показва, че мъжът с дебелия врат, чиято визия не съответсва на протокола на парламента, е бил назначен в Министерство на финансите, ведомството управлявано от Асен Василев по време на кабинета „Петков“ за около седем месеца в началото на 2022-ра година.

Ставрев е бил назначен от Асен Василев на щат в МФ в отдел „Обща администрация“ с месечна заплата от 1700 лева.

 

Информацията за предходната месторабота на бодигарда се потвърждава и от подадената от него декларация пред КПКОНПИ.

 

И тук следва логичния въпрос: как частен охранител, очевидно неразбиращ нищо от финансова политика, е бил назначен на държавна работа в министерството!? И каква заплата е получавал въпросният господин, облечен в черен провиснал пуловер, и следващ неотстъпно Асен Василев и Кирил Петков?

Сн. Епицентър.бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments