17.8 C
София
понеделник, май 29, 2023
НачалоУ насС решение на ВСС: Гешев ползва Регентската къща на Боровец от 2021...

С решение на ВСС: Гешев ползва Регентската къща на Боровец от 2021 година

„Главният прокурор ползва като лична т.нар. Регентска къща в курортния комплекс „Боровец“. Това обясни в своя изявление зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.„Тази къща е служебна база на прокуратурата на Република България, но до нея няма достъп никой от магистратите, защото господин Гешев я приватизира за собствено ползване“, посочи Сарафов.

Проверка на bTV установи, че в действителност имотът се стопанисва от главния прокурор Иван Гешев. Става дума за основна къща и няколко бунгала, разположени на близо 18 декара площ.

На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол. Кадър: бТВ
Решението къщата да се стопанисва от Гешев е взето от Висшия съдебен съвет на 21 октомври 2021 година с 12 гласа „за“ и един „против“. Преди това е стопанисвана от ВСС.

Наблизо други имоти няма. На място има охранители и камери за видеонаблюдение, както и надписи, че имотът е под постоянна охрана и видеоконтрол.

Проверка на bTV в кадастъра установи, че имотът е предназначен за почивен лагер. Регентската къща е построена през 1941 г. и в нея е живял бившият министър-председател Богдан Филов.

В края на септември 2021 година главният прокурор Иван Гешев се изнесе от дом 5 на правителствената резиденция „Бояна“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments