4.7 C
София
вторник, декември 6, 2022
НачалоПо светаТайван съобщи, че 21 китайски военни самолета са навлезли в зоната му...

Тайван съобщи, че 21 китайски военни самолета са навлезли в зоната му за въздушна отбрана по време на посещението на Нанси Пелоси

Тайван съобщи за навлизането на 21 китайски военни самолета в зоната му за въздушна отбрана днес, след пристигането на председателката на Камарата на представителите в Конгреса на САЩ Нанси Пелоси на спорно посещение на острова, който Пекин смята за част от територията на Китай, предаде Франс прес.

„Двадесет и един китайски военни самолета /…/ навлязоха в зоната за идентификация на въздушната отбрана (по-широка от въздушното пространство) в югозападната част на Тайван“ днес, обяви тайванското министерство на отбраната в пост в Туитър.

По-рано Пелоси пристигна в тайванската столица в рамките на азиатската си обиколка, за която бе обявено, че включва Сингапур, Малайзия, Южна Корея и Япония. Визитата й в Тайван не беше огласена предварително, но беше очаквана от мнозина. Тя се осъществява въпреки съпротивата на Китай.

Посещението на председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси в Тайван показва непоклатимата подкрепа на Вашингтон, заяви тайванското външно министерство малко след пристигането на Пелоси.

Вярваме, че визитата й ще укрепи близките и приятелски отношения между Тайван и САЩ и ще задълбочи сътрудничеството между двете страни във всички области, заявиха от ведомството.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments