Тайланд отваря още три острова за ваксинирани туристи

0

Тайландските власти отвориха достъп за ваксинирани туристи на още три острова – Самуи, Пханган и Тау, съобщава Bangkok Post.

От 15 юли три тайландски острова – Кох Самуи, Ко Панган и Тау – започнаха да приемат ваксинирани туристи, използвайки схемата на пясъчника, която преди това беше пусната в Пукет. Пътниците бяха освободени от карантина в хотела, но те нямаха право да напуснат курорта, посочва lenta.ru.

Беше отбелязано, че туристите, идващи на Ко Самуи, ще имат право да напуснат хотела на четвъртия ден от престоя си и ще бъде възможно да напуснат острова след една седмица. За да отидат по-нататък до Tau или Ko Phangan, те ще трябва да преминат PCR тест.

Според изданието Банкок и девет провинции на страната имат строги ограничения за коронавирус, включително полицейски час и забрана за събиране на групи от повече от петима души на едно място. През изминалия ден в Тайланд са регистрирани почти 9,2 хиляди нови случая на болестта и 98 смъртни случая от COVID-19.

По-рано, през юни, тайландските власти обявиха скорошното отваряне на страната за ваксинирани руснаци. Както отбеляза министър-председателят на кралството Прают Чан-Оча, в близко бъдеще се планира да се разреши безплатно влизане в страната за всички туристи, ваксинирани срещу коронавируса. Според него за това е необходимо да се засили ваксинацията на местното население.

Сн. Lenta.ru

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук