Тайланд увеличи продължителността на карантината за влизащите в страната

0

Тайландският правителствен център за контрол на разпространението и борбата с коронавирусната инфекция реши отново да увеличи задължителния карантинен период за влизащите в страната от чужбина до 14 дни, съобщава РИА Новости.

Официалният представител на организацията Тхависин Висануйотхин отбеляза, че съществуващото преди това правило за намаляване на карантината за седем дни за лица, ваксинирани срещу COVID-19, и до десет за неваксинирани, ще бъде отменено.

Скоростта беше променена поради третата вълна от коронавирусна инфекция, която започна в страната през първата седмица на април. Според Министерството на здравеопазването от 1 до 24 април дневният брой на случаите се е увеличил над 100 пъти, от 26 на 2800 граждани.

В тази връзка центърът промени досега съществуващото разделение на провинциите на три типа според степента на опасност от заразяване, добавяйки към „червената“, най-високата категория, четвъртата – „категорията с най-висока опасност“. Включва Банкок и пет провинции: Чонбури (на територията на която се намира курортният град Патая), Чианг Май (Северна Тайланд) и Нонтабури, Патхум Тани и Самут Пракан, граничещи с Банкок. Други 45 провинции са били в „червената“ зона, останалите 26 – в „жълтата“, с най-нисък, но съществуващ риск от инфекция.

Висануотхин каза още, че на „тъмночервената“ територия се налага забрана за напускане без спешни случаи. Той забранява обслужването на клиенти в заведенията за обществено хранене, продажбата на храна е само за вкъщи и само до 21:00. Броят на участниците във всяко събитие е ограничен до двадесет. Работодателите бяха помолени да прехвърлят по-голямата част от служителите си на работа от разстояние. Образователните институции и фитнес центровете са затворени, могат да се провеждат състезания, но без зрители. От друга страна, има голф клубове, тъй като там можете да поддържате социална дистанция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук