13.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023
НачалоПо света"Таймс": Британският премиер Риши Сунак ще обяви промени в кабинета

„Таймс“: Британският премиер Риши Сунак ще обяви промени в кабинета

Британският премиер Риши Сунак ще обяви промени в кабинета си днес и обмисля също големи промени в правителствените ведомства, съобщи вестник „Таймс“.

Съобщенията за тези промени идват близо седмица, след като Риши Сунак уволни председателя на Консервативната партия Надим Захауи заради нередности в данъчните му дела и на фона на разследването на вицепремиера Доминик Рааб за тормоз на подчинени.

От канцеларията на Сунак отказаха да коментират предстоящите рокади, за които писаха вече и други британски издания. Очаква се Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия да бъде разбито на отделни министерства, така че да отрази приоритетите на Сунак, заяви репортерът на „Таймс“ Стивън Суинфорд, добавяйки, че същото може да се случи и с Министерството на цифровите технологии, културата, медиите и спорта.

И изобщо, очакванията са, че промените в структурата на правителството ще разкрият нови министерски роли. Все още не е известно кой ще замени Надим Захауи като председател на партията, но надеждни източници смятат, че везните се накланят към Грант Шапс като най-вероятен претендент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Most Popular

Recent Comments