Талибаните изгониха 3000 бойци заради връзките с ИД и наркотиците

0

Правителството на  талибаните  в Афганистан обвини около 3000 екстремисти в трафика на наркотици, връзки с Ислямска държава  и корупция, като реши да ги изключи от движението. Извадки от разговора на шефа на талибанската комисия за прочистването на Латифула Хакими с  АФП  ,  води Националните новини.

Някои членове на радикалното движение бяха изгонени поради намеса в личния живот на гражданите. „Те накърняваха репутацията на Ислямското емирство и бяха уволнени по време на процеса на преглед, за да можем в бъдещето да изградим чиста армия и полиция“, каза Хакими.

Според него от групата са изключени 2840 членове. Всички те идват само от 14 провинции. Комисията възнамерява да започне дейността си и в други региони на страната.

По-рано представители на талибаните обявиха създаването на специален батальон от атентатори самоубийци, които ще бъдат част от афганистанската армия. Муджахидът каза, че ако е необходимо, жени също ще бъдат набирани в армията. Освен това в бъдещата армия могат да бъдат включени и бивши офицери.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук